Reagovanje Agencije za zaštitu životne sredine  na tekst  pod nazivom  „Gazdić primorao inspektora da donese i potpiše rješenje”

Povodom novinskog članka objavljenog na portalima gradski.me i ,,Dnevno” te dnevnom listu ,,Pobjeda” pod nazivom: „Gazdić primorao inspektora da donese i potpiše rješenje”, Agencija za zaštitu životne sredine u cilju objektivnog informisanja javnosti, izdaje sljedeće saopštenje za javnost:

Neće nas uplašiti prijetnje, Rješenja će biti donijeta u skladu sa zakonom

Shodno tekstu koji je objavljen u pojedinim crnogorskim medijima od strane gospodina Piperovića, pravnog zastupnika kompanije Bemax, Agencija za zaštitu životne demantuje navode da je vršen politički pritisak na zaposlene u donošenju zakonitih rješenja u postupku utvrđivanja štete u životnoj sredini.

Nije prvi put da advokati prijete zaposlenima ili odlukama Agencije za zaštitu životne sredine. Nekad preventivno, praveći pritisak na donošenje odluka, nekad nakon donešene odluke. Za dvije i po godine od promjene uprave, Agencija nije bila tužena, i pored ogromnih pritisaka, direktno ili preko medija, što ukazuje da su sva rješenja donešena zakonito.

Godine bezvlašća i kreativnog tumačenja zakona vjerujemo da su iza nas. Agencija će raditi isključivo po zakonima ove zemlje i odluke donositi u predviđenim rokovima.

Tako nas ni izjave gospodina Piperovica neće omesti u donošenju zakonitih odluka, a rješenja kojim se utvrđuje da je nastala  šteta u životnoj sredini biće donijeta u zakonskom roku za sve operatere koji su prepoznati Zakonom o odgovornosti za štetu u životnoj sredini.