Na potezu od mosta Port Milena do Velike plaže juče je organizovana volonterska akcija čišćenja, u kojoj su učestvovali zaposleni Agencije za zaštitu životne sredine, kompanije Coca-Cola HBC Crna Gora i JP „Komunalne djelatnosti“ Ulcinj.

U akciji je učestvovalo oko 30 volontera, koji su duž magistralnog puta čistili javne površine i sakupljali nepropisno odloženi otpad. Uz poruku „Samo jedna planeta“, volonteri su pokazali kako se čuva priroda.

Ovo je druga zajednička akcija Agencije za zaštitu životne sredine i kompanije Coca-Cola HBC Crna Gora u Ulcinju, nakon što je u decembru posađeno 1.200 sadnica u ovoj opštini.

Zaposleni u našoj Agenciji rado su se pridružili i ovoj volonterskoj akciji, svjesni da je svaka aktivnost koja je usmjerena na zaštitu prirode od izuzetnog značaja. U susret početku ljetnje sezone, želimo da čista priroda bude prva slika koja dočekuje turiste i goste“, poručio je Bojan Bašanović, savjetnik za komunikaciju u Agenciji za zaštitu životne sredine.

Za kompaniju Coca-Cola HBC Crna Gora i njene zaposlene ova akcija je pokazatelj spremnosti da kontinuirano prave stvarne, konkretne pomake u misiji za čistiju okolinu.

Coca-Cola volonteri zajedno sa našim partnerima iz Agencije za zaštitu životne sredine i preduzeća Komunalne djelatnosti Ulcinj, ovom akcijom čišćenja ostavljaju svoj pozitivan otisak. A da je pozitivan, najbolje govore reakcije Ulcinjana, koji su naše volontere iznenadili donoseći im osvježenje, u znak zahvalnosti što pomažemo da najjužnija opština bude čistija. Ujedno, ovom akcijom najavljujemo i veliku ekološku kampanju, ,,Uhvati čist talas“, koju ćemo uskoro pokrenuti upravo u Ulcinju“, kazala je Mileva Seratlić, menadžerka eksternih komunikacija u kompaniji Coca-Cola HBC Crna Gora.

Ekološka kampanja „Uhvati čist talas“ projekat je kompanije Coca-Cola HBC Crna Gora i realizovaće se ponovo tokom ovogodišnje ljetnje sezone, ovoga puta u Ulcinju. Cilj kampanje je prevencija stvaranja morskog otpada i uspostavljanje zakonskog, sa ekološkog i ekonomskog aspekta održivog sistema upravljanja ambalažnim otpadom.