Na inicijativu mještana naselja Srpska, danas je  na lokalitetu Srpska gora održana ekološka akcija ozelenjavanja pomenutog prostora. U akciji su pored zaposlenih u Agenciji za zaštitu životne sredine učestvovali mještani naselja Srpska, predstavnici Gradske opštine Golubovci te nastavnici i učenici OŠ,,Vladika Danilo” iz Srpske. 

Pošto je okolni lokalitet prethodno od strane “Čistoća” d.o.o. Podgorica očišćen od raznih vrsta kabastog i građevinskog otpada  pristupilo se ozelenjavanju Srpske gore sa više desetina sadnica autohtonih vrsta biljaka, u prvom redu hrasta. 

Pozdravljajući učesnike akcije dr Marija Ćosović iz Agencije za zaštitu životne sredine, je istakla : ,,da je danas vršeno ozelenjavanje Srpske gore autohtonim sadnicama, na način što je vršeno presađivanje iz pregustoga sklopa vegetacije hrastova na zone koje su opožarene i devastirane. Navodeći dalje da je na ovome mjestu hrast,  autohtona vegetacija koja je od izuzetnog značaja za biodiverzitet”. 

Ispred mještana prisutne je pozdravio Mladen Terzić koji je saopštio: ,,da ovakvim akcijama, iako se one sprovode na lokalu građani i mladi ljudi mogu da podignu ekološku svijest  zajednice, dajući primjer drugim akterima, nastojeći da ih motivišemo kako bi se oni dalje organizovali  i uključili u slične akcije, tj. kako bi sredili bar djelić svoje životne sredine,  izražavajući nadu da će se sa ovakvom praksom nastaviti i ubuduće ”.

Realizacijom pomenute aktivnosti  nastojalo se dati doprinos očuvanju prirode u našoj zemlji, doprinijeti opštoj ekološkoj edukaciji, te podizanju ekološke svijesti svih socio-uzrasnih kategorija stanovništva.

Agencija za zaštitu životne sredine će i u buduće nastaviti da realizuje i podržava ovakave i slične projekte, a sve u cilju promocije i afirmacije životne sredine u Crnoj Gori, uz podsjećanje da se pomenuta aktivnost realizuje u okviru kampanje: ,, Za ljepšu i zdraviju Crnu Goru” . 

Akcija koja je bila  ekološkog i edukativnog karaktera, podržana je i od strane Ministarstva ekologije,prostornog planiranja i urbanizma.