Velika ekološka akcija ozelenjavanja u Ulcinju

Agencija za zaštitu životne sredine u saradnji sa Opštinom Ulcinj i NVO Dr. Martin Schneider-Jacoby Association uz podršku kompanije Coca-Cola HBC Crna Gora,  organizovaće 24. 12. 2021. godine, sa početkom u 12h, u okviru kampanje “Za ljepšu i zdraviju Crnu Goru”, ozelenjavanje Bulevara Teuta i dijela Štoja – put prema Adi – Rogac sa 1.200 sadnica autohtonih vrsta biljaka. Mjesto okupljanja kod marketa ,,Voli“ u blizini pomenutog bulevara.

Tim povodom medijima će se obratiti:

– Aleksandar Dabović, predsjednik Opštine Ulcinj,

– dr Milan Gazdić, v.d. direktora Agencija za zaštitu životne sredine,

– Tisa Čaušević, menadžerka za javne i regulatorne poslove u kompaniji Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora,

– Zenepa Lika, izvršna direktorica izvršna direktorica Dr. Martin Schneider-Jacoby Association-MSJA.

Pored predstavnika organizatora, u akciji će učestvovati studenti odsjeka za životnu sredinu – Metalurško-tehnološkog fakulteta i učenici gimnazije iz Ulcinja. 

Podsjećamo, akcija se sprovodi u okviru kampanje „Za ljepšu i zdraviju Crnu Goru“, koju je Agencija za zaštitu životne sredine u saradnji sa Ministarstvom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma pokrenula povodom 30 godina od proglašenja Crne Gore ekološkom državom. 

Ekološka kampanja „Za ljepšu i zdraviju Crnu Goru“ ima za cilj oplemenjivanje i revitalizaciju zelenih površina, promociju društveno odgovornog odnosa prema zajednici i ujedno zdravim stilovima života naših građana.


Kontakt za medije:

Mr Bojan Bašanović, savjetnik za komunikaciju – Agencija za zaštitu životne sredine 

T: 020 446 512; M: 06 78 6 01 05, E: bojan.basanovic@epa.org.me; W: www.epa.org.me;