U okviru kampanje „Za ljepšu i zdraviju Crnu Goru“ koju je Agencija za zaštitu životne sredine u saradnji sa Ministarstvom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma pokrenula povodom 30.godina od proglašenja Crne Gore ekološkom državom, juče su zaposleni u Agenciji uz pomoć firme ,,Zaštita prostora Crne Gore” ozelenjevali dvorišni prostor Kliničkog centra Crne Gore – lokacija eksterijer ,,Dječije bolnice”.

Zajedno sa pomenutim partnerom u akciji ozelenjavanja, dvorišni prostor ,,Dječije bolnice” oplemenjen je sa stotinak sadnica  ukrasnog bilja, drveća i grmlja.

Uz podsjećanje da je najveći bolnički centar u našoj zemlji bio prvi sa kojim je Agencija za zaštitu životne sredine sklopila saradnju u sklopu pomenute kampanje, započevši radove na uređenju dvorišnog prostora i uređenju bolničkog enterijera medicinskih ustanova u zemlji.

Ekološka kampanja „Za ljepšu i zdraviju Crnu Goru“  ima za cilju oplemenjivanje i revitalizaciju zelenih površina, promociju društveno odgovornog odnosa prema zajednici ujedno i zdravim stilovima života naših građana.