Danas je u prostorijama Agencije za zastitu životne sredine potpisan Ugovor o finansijskoj podršci, na osnovu kojeg će kompanija CRBC sa 35 hiljada eura podržati realizaciju projekta “Za ljepšu i zdraviju Crnu Goru”, koji je pokrenut u cilju obilježavanja 30 godina od proglašenja ekološke države.

Ugovor o finansijskoj podršci danas su potpisali generalni direktor kompanije CRBC Montenegro Hei Šićijang i vršilac dužnosti direktora Agencije za zaštitu životne sredine Milan Gazdić.

Projekat „Za ljepšu i zdraviju Crnu Goru“, koji je Agencija pokrenula u saradnji sa Ministarstvom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, označiće ne samo obilježavanje tridesetogodišnjice od proglašenja Crne Gore ekološkom državom, već će biti jedan veliki doprinos u sprovođenju aktivnosti koje će nas promovisati u skladu sa usvojenom Deklaracijom. Jedan od prioritetnih ciljeva je uređenje dvorišta Univerziteta Crne Gore, a važnost navednog prepoznala je kompanija CRBC kao društveno-odgovorni subjekt, koji će svojim doprinosom iskazati važnost kontinuirane brige o životnoj sredini i poštovanju ekoloških standarda i obezbijediti sredstva u iznosu od 35 hiljada eura. Od navedenih sredstava izvršiće se radovi na uređenju, uključujući sadnju trave i drugih autohtonih biljnih vrsta, kao i obezbjeđenje parkovskog mobilijara – saopštio je vršilac dužnosti direktora Agencije za zaštitu životne sredine Milan Gazdić.

Direktor Agencije se zahvalio kompaniji CRBC što je prepoznala značaj promocije zelene energije i zdravog okruženja, dodajući da vjeruje da će Agencija i CRBC zajednički raditi na promociji razvijanja pojedinačne i kolektivne svijesti o važnosti kvaliteta prirode za javno zdravlje, na koje nas je upozorilo i ovo vrijeme pandemije.

Iz kompanije CRBC poručuju da, kao subjekt koji posluje u Crnoj Gori, brinu i o dobrobiti zajednice.

– Kroz ovu finansijsku podršku želimo da doprinesemo Crnoj Gori kao ekološkoj državi i pomognemo njenim institucijama u naporima da kreiraju što veći broj zelenih površina, koje mogu koristiti svi građani. CRBC je građevinska kompanija, ali je ekologija samim tim za nas važnija i trudimo se da zaštita životne sredine bude dio svih naših poslovnih aktivnosti –  naveo je generalni direktor kompanije CRBC Montenegro Hei Šićijang.