U okviru kampanje „Za ljepšu i zdraviju Crnu Goru“ koju je Agencija za zaštitu životne sredine u saradnji sa Ministarstvom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma pokrenula povodom 30.godina od proglašenja Crne Gore za ekološku državu, u petak 17 ovog mjeseca je organizovana akcija ozelenjavanja dvorišmog prostora Opšte bolnice u Beranama.

Ranije ovog mjeseca, Agencija je donirala fotografije prirodnih ljepota naše zemlje, simbolično oplemenjujući unutrašnji prostor ove zdravstvene ustanove, čineći ga prijatnijim kako za pacijente, tako i za medicinsko osoblje.

Projekat je podržan od strane Opštine Berane, Sekretarijata za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO- kancelarija mladih- volonteri i DOO Komunalno Berane, sektor Čistoća i gradsko zelenilo.

Za vrijeme trajanja akcije, održan je i čas u prirodi na temu zaštite ozonskog omotača, a simbolične poklone – tematski promo materijal, dječjem odjeljenju Opšte bolnice uručili su  direktor Agencije dr Milan Gazdić, potpredsjednik Opštine Berane Marko Lalević, i savjetnica u Agenciji Tatjana Boljević.

Dio sadnica donirali su rasadnici: „Jasikovac“ i „Novović“, dok je Adem Ado Softić donator umjetničke fotografije rode sa svojim ptićima, koja krasi porodilašta širom Crne Gore.

U ovoj ekološkoj akciji učestvovali su i učenici dvije srednje škole – Gimnazije „Panto Mališić i SSŠ „Vukadin Vukadinović“, kao i NVO ,,Centar ekoloških inicijativa” iz Berana.

Istoga dana, u cilju uspostavljanja moguće saradnje upriličen je sastanak  između V,d direktora Agencije za zaštitu životne sredine Dr Milana Gazdića  sa predstavnicima NVO Regionalna razvojna agencija Bjelasica, Komovi i Prokletije i direktorom SSŠ „Vukadin Vukadinović“ Miodragom Popovićem