Sinoć je u izložbenom paviljonu Prirodnjačkog muzeja Crne Gore, otvorena izložba “Prirodne ljepote Crne Gore” i promocija Priručnika za identifikaciju tipova staništa Crne Gore u organizaciji Agencije za zaštitu životne sredine, Prirodnjačkog muzeja Crne Gore i Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.. Svečani događaj je dio akcija koje sprovode ove institucije, povodom obilježavanja 30 godina od proglašenja Crne Gore ekološkom državom.

U sklopu svečanosti promovisan je i Priručnik za identifikaciju tipova staništa u Crnoj Gori – prvi ove vrste u Crnoj Gori, a direktori Prirodnjačkog muzeja – dr Natalija Čađenović, Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju – Dušica Brnović i Agencije za zaštitu životne sredine- dr Milan Gazdić, potpisali su sporazum o saradnji, potvrđujućina taj način predanost razvijanju među-institucionalne saradnje i posvećenosti cilju očuvanja zdrave životne sredine.

Svečani događaj je otvorio državni sekretar u Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, prof.dr.Danilo Mrdak, a zvanicama su se obratili i direktori institucija, potpisnica sporazuma o saradnji. O Priručniku za identifikaciju tipova staništa u Crnoj Gori od značaja za Evropsku uniju, govorio je  dr Đorđe Milovanović, ispred grupe autora.