„Nadogradnja integrisanog alata i ažuriranje inventara emisija zagađujućih materija u vazduh za period 2011-2019”

utorak 14. septembar, 10h u EU info centru, trg Argentina 4

Agencija za životnu sredinu Austrije (Umweltbundesamt) i Agencija za zaštitu životne sredine Crne Gore organizuju konferenciju za medije povodom početka twinning light projekta „Nadogradnja integrisanog alata i ažuriranje inventara emisija zagađujućih materija u vazduh za period 2011-2019” koji finansira EU. Konferencija će se održati u utorak, 14. septembra 2021. godine u prostorijama EU Info Centra (Trg Argentina br. 4)  od 10h, uz mogućnost online učešća preko Zoom-a.

Uvodna izlaganja imaće:

  • Predstavnik Ministarstva finansija i socijalnog staranja
  • Slađan Maslać, Delegacija Evropska unije u Crnoj Gori
  • Ute Friessner, ambasada Austrije u Crnoj Gori

Ovim projektom izgradnje kapaciteta prenijeće se znanje i iskustvo Austrije na Crnu Goru. Opšti cilj projekta je da Crna Gora u budućnosti samostalno izvještava o emisijama zagađujućih materija u vazduh, što predstavlja jedno od završnih mjerila u poglavlju 27 – životna sredina i klimatske promjene.

Twinning partneri će ovo postići kroz razne vrste obuka za izgradnju kapaciteta, ali i nadogradnjom softverskog rješenja i ažuriranjem inventara emisija zagađujućih materija u vazduh za period 2011-2019.

Zbog epidemioloških mjera, broj mjesta je ograničen, zbog čega je neophodno potvrditi prisustvo unaprijed. Molimo Vas da to uradite odgovorom na e-mail adresu marko.radovic@epa.org.me  najkasnije do ponedjeljka, 13. septembra (17h).


Opširnije na linku:

https://www.umweltbundesamt.at/en/news210910en