Juče je u Podgorici u organizaciji  Agencije za zaštitu životne sredine, u okviru kampanje ,,Za ljepšu i zdraviju Crnu Goru”, koja se realizuje povodom obilježavanja 30 godina od usvajanja Deklaracije o ekološkoj državi, održana akcija čišćenja dvorišta Kliničkog centra Crne Gore.

Tom prilikom, Dr Milan Gazdić, v.d. direktora Agencije za zaštitu prirode i životne sredine, izjavio je: ,,da je akcija Agencije, podrškom Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, ali i ostalih donatora, dobila novu dimenziju, jer su, osim zdravstvenih ustanova, i druge institucije u Crnoj Gori zainteresovane za jedan vid aktivnosti u pogledu ozelenjavanja svojih površina. Navodeći da će u dvorištu Kliničkog centra uskoro biti zasađeno preko hiljadu sadnica i postavljen parkovski mobilijar, za šta su nam bitni pripremni radovi koji se danas sprovode, navodeći da su sledeće akcije planirane u Pljevljima, Beranama i Bijelom Polju, te da su planirane i izložbe fotografija iz prirode, koje će biti predstavljene i u Prirodnjačkom muzeju Crne Gore”.

Dušan Bugarin, v.d. direktora Direktorata za ekologiju u Ministarstva ekologije, prostornog planiranja  i urbanizma, izjavio je: ,,da je ovo samo jedna u nizu aktivnosti koje Ministarstvo podržava i sprovodi u sklopu Programa obilježavanja tri decenije od proglašenja Crne Gore ekološkom državom, izražavajući uvjerenje da će sve zdravstvene ustanove u Crnoj Gori kojima je neophodno uređenje i ozelenjavanje dvorišta biti obuhvaćene ovom akcijom. Ono što je interesantno, jeste da je u planu proširenje akcija ozelenjavanja i dvorišta škola i vrtića, navodeći da Ministarstvo, u saradnji sa opštinskim komunalnim preduzećima, već krajem ove nedjelje planira veliku i značajnu akciju uklanjanja divljih deponija na teritoriji Crne Gore”.

Direktorica Kliničkog centra Crne Gore, dr Ljiljana Radulović, istakla je: ,,da će Klinički centar napokon dobiti jedan ,,park”, u kojem će moći da uživaju kako zaposleni tako i pacijenti, izražavajući nadu da će veoma brzo ona neugledna površina postati zelena oaza za uživanje, izražavajući dalje zahvalnost Agenciji za zaštitu životne sredine i resornom ministarstvu, koji su omogućili da se ove aktivnosti sprovedu u kratkom periodu.