Na osnovu člana 8 Uredbe o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave, (“Službeni list Crne Gore”, br. 041/18 od 28.06.2018), Agencija za zaštitu prirode i životne sredine objavljuje

Lista kandidata 

koji su predloženi za člana Komisije za ocjenu Elaborata procjene uticaja na životnu sredinu za projekat eksploatacije uglja za period od 2020 – 2025. godine, na površinskom kopu „Potrlica“, Opština Pljevlja

 Na osnovu javnog poziva nevladinim organizacijama za predlaganje kandidata u sastav Komisije za ocjenu Elaborata procjene uticaja na životnu sredinu za projekat eksploatacije uglja za period od 2020 – 2025. godine, na površinskom kopu „Potrlica“, Opština Pljevlja, na adresu Agencije za zaštitu prirode i životne sredine prispjeli su sljedeći prijedlozi:

  1. Milorad Mitrović, predložen od strane NVO “Korak promjene” iz Bijelog Polja, NVO „Manifest“ iz Bijelog Polja, NVO „Novi poredak“ iz Bijelog Polja, NVO „Ekološko društvo Breznica“ iz Pljevalja, NVO „Zelena dolina“ iz Bijelog Polja, NVO „Razvojni centar“ iz Bijelog Polja, NVO „Bjelopoljski savez Nevladinih organizacija“, NVO „Akademija društvenih nauka“ iz Bijelog Polja, NVO „Eko Centar“ iz Bijelog Polja, NVO „Centrar sjevera“ iz Bijelog Polja, NVO „Zvijezde“ iz Bijelog Polja, NVO „Sačuvajmo sjever“ iz Pljevalja i NVO „Zaštita Eko biodiverziteta“ iz Bijelog Polja.
  1. Marinko Barjaktarović, predložen od strane NVO „Centar kreativnih vještina“ iz Berana, NVO „Sjeverna zemlja“ iz Berana i NVO „Agroturist biro“ iz Barana.
  1. Vaso Knežević, predložen od strane NVO „Da zaživi selo“ iz Pljevalja i NVO „Legalis“ iz Pljevalja.

Original dokument možete preuzeti OVDJE.