Obilježavanje 22.aprila Međunarodnog dana planete Zemlje – Posjeta direktora Agencije za zaštitu prirode i životne sredine OŠ ,,Zarija Vujošević” u Matagužima

U ponedjeljak 22. aprila sa početkom u 10:00h u OŠ ,,Zarija Vujošević” u Matagužima održaće se niz ekoloških aktivnosti posvećenih obilježavanju Međunarodnog dana planete Zemlje.

Tom prilikom školu će posjetititi Nikola Medenica, direktor Agencije za zaštitu prirode i životne sredine sa saradnicima.

Pored raznovrsnog programa koji će biti pripremljen od strane djece i nastavnika na teme ekologije, planiran je razgovor direktora Agencije sa upravom škole, nastavnicima i djecom.

Medijima će se obratiti:

– Nikola Medenica, direktor Agencije za zaštitu prirode i životne sredine
– Persa Bečić, profesorica biologije i rukovodilac ekološke sekcije OŠ ,,Zarija Vujošević” u Matagužima.

Ovogodišnji Međunarodni dan plenete Zemlje, obilježava se pod motom: ,,Zaštitimo naše vrste” , čiji je cilj obrazovanje i podizanje svijesti o ubrzanom izumiranju miliona vrsta i uzrocima i posljedicama te pojave.

Podsjećamo, Međunarodni Dan planete Zemlje – 22. april – organizuje se širom svijeta različitim manifestacijama u cilju skretanja pažnje građanima na značaj očuvanja prirode i sprječavanja negativnih posljedica po životnu sredinu.
Kombinacija zajedničkih aktivnosti i javnog dijaloga je najbolji način za jačanje partnerstva između građana i nadležnih institucija, ali i svojevrstan podsjetnik da za kvalitet životne sredine odgovornost snosimo svi, i pojedinačno i kao društvo u cjelini.

Kontakt za medije:

mr Bojan Bašanović, savjetnik za komunikaciju – Agencija za zaštitu prirode i životne sredine
T: 020 446 511; M: 067 86 01 05, E: bojan.basanovic@epa.org.me; W: www.epa.org.me