Eko regata kajacima Bokokotorskim zalivom

U cilju promocije boravka u prirodi, zaštite životne sredine, kao i turističko – sportskih aktivnosti koje su u skladu sa principima očuvanja prirodnih potencijala, Agencija za zaštitu prirode i životne sredine u saradnji sa Kajakaškim klubom „Morača“ organizovaće rekreativnu eko regatu kajacima Bokokotorskim zalivom dana 09.06.2018. godine sa početkom u 12,00 časova, od mjesta gradske plaže u Kotoru do mjesta Prčnja.

Govor dobrodošlice :

• Gdin Ivan Brajović, Predsjednik Skupštine Crne Gore
• Gdin Nikola Medenica, Direktor Agencije za zaštitu prirode životne sredine
• Gdin Goran Furundžić, Predsjednik Kajakaškog kluba “Morača”

Svijest o obavezi njegovog očuvanja kao takvog, bila je ideja i cilj realizacije pomenute aktivnosti, koja bi na simboličan način predstavljala inicijativu u kontekstu podsticanja saradnje sa lokalnim stanovništvom i međunarodnim partnerima, te relevantnim institucijama, za buduće zajedničke aktivnosti u smislu potrebe zaštite ovog prirodnog ambijenta i kulturno-istoriskog naslijeđa sa kojim se Crna Gora sa razlogom ponosi.

Imajući u vidu ulogu medija koji predstavljaju veoma važnog aktera u kontekstu informisanja građana, ujedno i afirmacije zaštite životne sredine, pozivamo da medijski ispratite odžavanje ovog događaja.

2018-06-07T16:54:09+00:00 07.06.2018|