Mala škola Eko liderstva održana u arhus centru Berane

U organizaciji NVO ,,Sjeverna zemlja’’ iz Berana a uz podršku Arhus centra, organizacione jedinice Agencije za zaštitu prirode i životne sredine, održana je ,,Mala škola eko liderstva’’ za 15 mladih polaznika iz opština Andrijevica, Berane, Bijelo Polje, Rožaje, Plav, Petnjica i Gusinje.

Tokom dvodnevne obuke koja je održana u prostorijama Arhus centra Berane, mladi sa sjeveroistoka naše države imali su priliku da steknu osnovna znanja ali i čuju praktične primjere i iskustva iz oblasti životne sredine, upoznaju se kako sa pojmom eko liderstva, volonterizma i javnog zagovaranja tako i sa radom Arhus centra kao i pravima koja Arhuska konvencija pruža kad je životna sredina u pitanju.
Polaznici škole su, nakon dodjele sertifikata, iskazali zadovoljstvo što su imali priliku da budu dio ove edukativne aktivnosti i izrazili zahvalnost za znanja i iskustva koja su im tokom obuke prezentovana.

Agencija za zaštitu prirode i životne sredine je i ovom prilikom iskazala zadovoljstvo na saradnji sa NVO, i još jednom potvrdila da snažno podržava nevladine organizacije kada je realizacija aktivnosti koje se tiču životne sredine u pitanju.

2018-05-15T11:18:38+00:00 15.05.2018|