Javna rasprava o Nacrtu izvještaja strateške procjene uticaja na životnu sredinu za Master plan gasifikacije Crne Gore

 

Shodno zahtjevu Ministarstva ekonomije, u cilju što bolje informisanosti zainteresovane javnosti i transparentnosti postupka, Agencija za zaštitu životne sredine, informiše javnost da će od 16.01.2017 god. otpočeti javna rasprava o Nacrtu izvještaja  strateške procjene uticaja na životnu sredinu za Master plan gasifikacije Crne Gore, a koju sprovodi Ministarstvo ekonomije u skladu sa zakonskim obavezama.

Cilj javne rasprave je da se svi zainteresovani subjekti upoznaju sa trenutnim nacrtom Master plana gasifikacije Crne Gore, koji je odobren u sklopu desetog poziva Investicionog okvira za Zapadni Balkan (WBIF).
Master plan gasifikacije predstavlja presjek stanja kada je u pitanju tržište gasa u Crnoj Gori, kao i institucionalne mjere koje je potrebno sprovesti na nivou ministarstva i regulatora zaduženih za ovu oblast.

Dokumentaciju koja se daje na uvid tokom Javne rasprave sadrži možete preuzeti na sledećem link-u:

http://www.mek.gov.me/vijesti/168410/Javna-rasprava-o-Master-planu-gasifikacije-Crne-Gore-sa-Izvjestajem-o-strateskoj-procjeni-uticaja-na-zivotnu-sredinu.html

Pozivaju se svi zainteresovani subjekti da dostave svoje komentare i  sugestije do 16.02.2017. godine, na e-mail adresu:
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili na adresu:

Ministarstvo ekonomije, Rimski
trg broj 46, 81000
Podgorica.

Centralni okrugli sto u okviru javne rasprave će se održati na  Cetinju 06.02.2017. godine, sa početkom u 13h – Zgrada Prijestonice,  Bajova 2, II sprat sala za sastanke. 

Novosti

Ne propustite novosti i obavještenja iz Agencije, upišite email adresu za besplatnu dostavu novog sadržaja!