JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O PROCJENI UTICAJA NA ŽIVOTNU SREDINU

 

Ministarstvo održivog razvoja i turizma, u skladu sa Uredbom o postupku i načinu sprovođenja javne rasprave u pripremi zakona (“Službeni list Crne Gore”, broj 12/12) obavještava zainteresovanu javnost da pokreće

JAVNU RASPRAVU O NACRTU ZAKONA O PROCJENI UTICAJA NA ŽIVOTNU SREDINU 

PROGRAM RASPRAVE:

1. Javna rasprava će trajati do 27. novembra 2017. godine. 

2. Javna rasprava se organizuje: 

- postavljanjem Nacrta zakona o procjeni uticaja na životnu sredine na internet stranici Ministarstva održivog razvoja i turizma http://www.mrt.gov.me/rubrike/javna_rasprava;  
- postavljanjem Nacrta zakona o procjeni uticaja na životnu sredinu na portalu e-Uprave https://www.euprava.me/eparticipacija/lista-javnih-rasprava;  
- postavljanjem Nacrta zakona o procjeni uticaja na životnu sredinu  na internet stranici Arhus centra Podgorica www.arhuscg.me,  Arhus centra Nikšić  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  i Arhus centra Berane www.arhuscentri.me.  
- u formi tribine koja će biti održana u ponedeljak 20. novembra 2017. godine u multimedijalnoj sali na prizemlju Ministarstva održivog razvoja i turizma, sa početkom u 11:00 h. 

3. Pozivaju se građani, stručne i naučne institucije, državni organi, strukovna udruženja, nevladine organizacije, mediji i druge zainteresovane organizacije i zajednice da se uključe u javnu raspravu i daju svoje prijedloge, primjedbe i sugestije na tekst Nacrta zakona o procjeni uticaja na životnu sredinu.  

4. Zainteresovani subjekti mogu svoje komentare, mišljenja, primjedbe i sugestije dostaviti u pisanoj ili elektronskoj formi do 27. novembra 2017. godine Ministarstvu održivog razvoja i turizma na sljedeći način: 
- na e-mail adresu Ministarstva održivog razvoja i turizma  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ;  
- na portal E-Uprave ili 
- preko arhive Ministarstva na adresu: Ministarstvo održivog razvoja i turizma, IV Proleterske br. 19, 81 000 Podgorica (sa naznakom „Javna rasprava – Nacrta zakona o procjeni uticaja na životnu sredine ) 
- Kontakt osoba za koordinaciju konsultacija je: Brankica Cmiljanović, e-mail  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  tel,   020 446 283, Fax: +382 20 446 215.

Novosti

Ne propustite novosti i obavještenja iz Agencije, upišite email adresu za besplatnu dostavu novog sadržaja!