Održana međunarodna Eko regata„ KAJAK-KANU 2017 “

 

Video snimak

U cilju promocije boravka u prirodi, zaštite životne sredine, kao i turističko - sportskih aktivnosti koje su u skladu sa principima očuvanja prirodnih potencijala, Agencija za zaštitu prirode i životne sredine je dana 23.09.2017.g. u saradnji sa Turističkom organizacijom Ulcinj i Kajakaškim klubom „Morača“ organizovala rekreativnu Međunarodnu eko regatu kajacima rijekom Bojanom „KAJAK-KANU 2017“.

Rijeka Bojana, izuzetan prirodni fenomen, pored najupečatljivijeg obilježja, njenog riječnog korita koji se proseže ispod nivoa mora, predstavlja i veoma važan prirodni rezervat biljnog i životinjskog svijeta. Bogatstvo biodiverziteta, živopisni i neobični krajolici kojima protiče, kao i mjesto gdje se rijeka Bojana, na svom putu uliva u Jadransko more, čine ovu rijeku pravim bogatstvom u ekološkom smislu, i mjestom susreta sa jedinstvenim prirodnim ljepotama.

Realizacija ove aktivnosti predstavlja inicijativu koja je i u kontekstu podsticanja saradnje sa lokalnim stanovništvom i međunarodnim partnerima, u prvom redu, saradnji sa Republikom Albanijom, kako bi kroz zajedničke aktivnosti promovisali i unaprijedili ovaj zajednički prirodan resurs.


Učešće u regati pored predstavnika organizatora uzeli su i predsjednik Skupštine Crne Gore g. Ivan Brajović, ambasador Republike Grčke u Crnoj Gori nj.e. g. Sotirios Athanassiou, ambasador Republike Albanije nj.e g.Ernal Filo te predstavnici Uprave policije i Uprave pomorske sigurnosti Crne Gore.

 

Novosti

Ne propustite novosti i obavještenja iz Agencije, upišite email adresu za besplatnu dostavu novog sadržaja!